17 Μαΐου 2008

Assassins Creed Review


Ότι και να πούμε για το πολυαναμενομενο παιχνίδι είναι λίγο. Από τις πρώτες εικόνες ήδη φαινόταν ότι θα γίνει μεγάλη επιτυχία, αλλά και πώς να μη γίνει αφού το ανέλαβε η Ubisoft Montreal η οποία μας έχει δώσει ουκ ολίγα διαμάντια(βλ. Prince of Persia).

Στο παιχνίδι υποδυόμαστε έναν τύπο σε μια σύγχρονη εποχή ο οποίος έχει απιχθει από κάτι (τρελούς?) επιστήμονες οι οποίοι θέλουν να του κάνουν κάποια πειράματα. Ούτε λίγο ούτε πολύ τον αναγκάζουν να καθίσει σε ένα μηχάνημα το οποίο σύμφωνα με αυτούς μπορεί και διαβάζει μνήμες από προηγούμενες ζωές των ανθρώπων. Έτσι βρισκόμαστε ξαπλωμένοι σε αυτό το περίεργο μηχάνημα το οποίο διαβάζει τις μνήμες μας και μας μεταφέρει στον μεσαίωνα στα Ιεροσσολημα και την περίοδο των σταυροφοριών. Εμείς ανήκουμε σε μια οργάνωση που ούτε λίγο ούτε πολύ σφάζει όποιον απειλεί την ειρήνη του τόπου και γενικά έχουμε τον ρολό του προστάτη των αδυνάμων και των φτωχών. Είμαστε ο Altair και είμαστε μεγάλος σε ιεραρχία στην οργάνωση μέχρι που ο ίδιος ο αρχηγός μας υποβιβάζει στον κατώτερο βαθμό λόγο της αλαζονείας μας και της παρεκτροπής μας γενικός από την ηθική της οργάνωσης κτλ. Εμείς καλούμαστε από τον ίδιο τον αρχηγό να αποδείξουμε ξανά την αξία μας και να διδαχτούμε από τα λάθει του παρελθόντος ώστε να αποκτήσουμε ξανά τον βαθμό που είχαμε και την υπόληψη μας. Έτσι μας δίνει μια αποστολή να δολοφονήσουμε εννέα αρχηγούς της μαφίας της εποχής… Έτσι βλέπουμε το σενάριο να ξετυλίγετε μπροστά μας καθώς ασχολούμαστε όλο και περισσότερο με το παιχνίδι. Το σενάριο μπορούμε να πούμε ότι δεν έχει και τόσο πολύ βάθος καθώς φάνηκε από την αρχή ότι το ατού του παιχνιδιού δεν είναι το σενάριο του αλλά το gameplay. Κάτι το οποίο γνώριζαν πολύ καλά και οι δημιουργοί του.

Gameplay

Το παιχνίδι είναι από τα ποιο όμορφα που έχουμε δει στην αγορά. Δε γνωρίζω πως τα πάει στις κονσόλες και τι διαφορετικό έχει αλλά στα αγαπημένα μας PC. Το Gameplay απογειώνεται στην κυριολεξία από την πρώτη στιγμή καθώς έχουμε τον Altair να κάνει από τις πρώτες σκηνές τα ακροβατικά του σε ένα μίνι tutorial και αργότερα όταν ξεκινήσει το story. Πραγματικά οι δυνατότητες του χαρακτήρα είναι πολύ μεγάλες και ποικίλες και δεν νομίζω να το βαρεθεί κανένας. Μπορείς στον τελείως ανοιχτό κόσμο του να κάνεις σχεδόν ότι θέλεις. Να καβαλήσεις άλογα να σκαρφαλώσεις όπου θέλεις να σώσεις αβοήθητους πολίτες από τα χέρια των κακών στρατιωτών να πηδάς από ταράτσα σε ταράτσα να σκοτώσεις διακριτικά όποιον θέλεις και να την κάνεις και γενικά να στριφογυρνάς χωρίς λόγο ή να ακολουθήσεις τις αποστολές του σεναρίου και τις πάρα πολλές άλλες που εμπλουτίζουν ευχάριστα το gameplay και ανεβάζουν και τον χρόνο ζωής του παιχνιδιού. Η κίνηση του χαρακτήρα είναι πολύ καλή και φαίνετε ξεκάθαρα η επιρροή της ομάδας κατασκευής του παιχνιδιού από προηγούμενους τίτλους όπως το Prince of Persia.

Γραφικά

Για τα γραφικά του Assassins Creed ότι και να πούμε θα είναι λίγο. Είναι από τα πιο όμορφα που έχουμε δει. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι και τα καλύτερα και ρεαλιστικότερα. Έχουν κάτι από Prince Of Persia(τον λιιιγο καρτουνιστικο χαρακτήρα) και κάτι από ρεαλισμό τα οποία δυο στοιχεία δένουν σε μια πανδαισία χρωμάτων σκηνικών και πολυγώνων. Άλλωστε όπως βλέπεται τα screenshots μιλούν από μόνα τους.

Ήχος

O ήχος του παιχνιδιού είναι πάρα πολύ καλός χωρίς βέβαια να πούμε ότι προκάλεσε και τον θαυμασμό μας. Το Assassins Creed υποστηρίζει εφτακαναλο ήχο, που σημαίνει ότι κάνει τη εμπειρία μας ποιο δυνατή, τουλάχιστον για όσους έχουν τα ηχεία να τον ευχαριστηθούν. Η μουσική επένδυση είναι πολύ καλής ποιότητας αν και δεν την ακούμε πολύ συχνά παρόλο που θα θέλαμε καθώς ορισμένα από τα μουσικά μοτίβα είναι πολύ όμορφα και μας ταξιδεύουν σε εποχές αλά 1000 και 1 νύχτες!

Χειρισμός

Ο χειρισμός του πιστεύω πως την αρχή θα σας ξινίσει λίγο και ίσως θα δυσκολέψει αρκετούς στην, ειδικά αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με τέτοιου είδους παιχνίδια. Αυτό φυσικά θα κρατήσει λιγότερο απ’οσο η πρώτη αποστολή. Αργότερα θα εξοικειωθείτε με το όλο σύστημα του χειρισμού και πιστεύω πως δεν θα θέλατε να αλλάξετε τίποτα σε αυτό!

Το Assassins Creed το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους τους φίλους του είδους και όχι μόνο. Είναι από τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια που παίξαμε και τα καταευχαριστηθηκαμε. Προσοχή όμως γιατί το παιχνίδι έχει αρκετά υψηλές απαιτήσεις συστήματος. Οπότε καλό είναι να σιγουρευτείτε ότι θα παίζει αξιόλογα στο PC σας πριν προβείτε σε αγορά.

Βαθμος: 95/100

Official site: http://assassinscreed.uk.ubi.com/



Minimum Configuration:
Operating System: Windows® XP (with Service Pack 2) or Windows Vista® Processor: Dual core 2.6 GHz Intel® Pentium® D or AMD Athlon™ 64 X2 3800+ RAM: 1 GB
Windows XP / 2 GB Windows Vista Video Card: 256 MB DirectX® 10.0–compliant video card or DirectX 9.0–compliant card with Shader Model 3.0 or higher (see supported list) Sound Card: DirectX 9.0 or 10.0–compliant sound card DirectX Version: DirectX 9.0 or 10.0 libraries (included on disc) DVD-ROM: DVD-ROM dual-layer drive Hard Drive Space: 8 GB Peripherals Supported: Keyboard, mouse, optional controller

Recommended & Preferred Configuration:
Processor: Intel Core® 2 Duo 2.2 GHz or AMD Athlon 64 X2 4400+ or better Sound: 5.1 sound card Peripherals: Xbox 360® Controller for Windows

Supported Video Cards at Time of Release:
ATI® RADEON® X1600*/1650*-1950/HD 2000/3000 series NVIDIA GeForce® 6800*/7/8/9 series *PCI Express only supported

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails