5 Μαΐου 2008

Guitar Gods

Καλη εβδομαδα σε ολους. Αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά καταχωρήσεων που θα μας κάνει να μάθουμε ή να ξαναθυμηθούμε τη μεγαλη μας αγαπη... Τη κιθαρα. Τη σεζον θα ανοίξει ο δημοφηλής κιθαρίστας των '80 και μάγος της ταχύτητας Yngwie J. Malmsteen. Με τη τεχνική του στα πρώτα του albums εντυπωσίασε καθώς περαν του οτι ήταν απιστευτα γρήγορος παρέμενε μελωδικός αλλά και ακριβεστατος. Πήγε το παιξιμο του Πρωτοπορου Richie Blackmore σε βημα παρακατω και το μπόλιασε με τη κλασσική μουσική με μοναδικό τρόπο. Πολλές φορές η κιθάρα θυμίζει βιολι! Αποτέλεσμα αυτού του μοναδικου ηχοχρώματος ειναι φυσικά το στυλ του παιξιματος αλλά και ο μοναδικός εξοπλισμός.
Πρώτα η κιθάρα. Strat, known as "Play Loud" or "The Duck" (because of the stickers on the body). Bought in Sweden when he was a teenager, this guitar has been with Yngwie from the start of his career, and is the one he has used most onstage and in the studio.

Fender stratocaster του 72 με σκαμενη ταστιερα και μεγαλα ταστα. Εξοπλισμενη με di Marzio μαγνητες stack με το μεσαιο αποσυνδεμενο. Παραπάνω είδαμε τη "The Duck", τη πιο διασημη ολων. Βεβαια κυκλοφορεί και άνα νέο μοντέλο από τη fender:Fender® Yngwie Malmsteen Stratocaster®. Βεβαια ο καιρός θα δείξει καταπόσο θα εμβαθυνουμε στον εξοπλισμο.
Απο ενισχυτικα χπησημοποιει τα παρακάτω σχηματα παρμενα απο τη σελίδα του. Παρατηρούμε αρκέτα Boss πεταλακια και ας μην ειναι Boutique μοντέλα. Αποδειξη ότι παιζουν πολύ καλα.
Και για να μη κουραζομαστε απο τη θεωρία ας αφήσουμε τον ιδιο να μας πει το βασικότερο: Το πως να παιζουμε.



Για επιλογο θα πω μονο πως η δομη αυτών των ανρτήσεων θα αλλάζει πάντα προς το καλύτερο. Θα κλεισω με παράθεση μερικων προτεινόμενων δίσκων οροσημο για την ιστορία της κιθάρας.

-Rising force (1984)
-Marching out (1985)
-Concerto Suite for Electric Guitar and Orchestra in E flat minor, Opus 1 (1998)

Ευχαριστώ που φτάσατε ως εδώ,Ερχεται η συνέχεια δυναμικα. Και πανω απ' όλα να ακούτε πολυ μουσική. Κάνει καλό στη καρδιά.


Antone++

1 σχόλια:

Για την κιθάρα της photo καλά τα πάς, για το αμάξι απο πίσω δεν ξέρω...

Αντε και καλή συνέχεια.
Οχι για να μη λές...

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails