29 Μαΐου 2008

Mass Effect is Out!


Σύμφωνα με το gamespot το Mass Effect το πολυαναμενομενο Action-RPG της Bioware έχει βγει στην κυκλοφορία για PC στις 28 Μαΐου και ήδη μας τρέχουν τα σάλια!

Βρίσκεστε σε ένα τεράστιο ανοιχτό χώρο, γεμάτο εκτυφλωτικό άσπρο μάρμαρο και ασημένια νερά, που μοιάζουν να κατηφορίζουν από ποταμούς που αγγίζουν τον ουρανό στα υψώματα τους. Στο κέντρο της θεσπέσιας λίμνης που σχηματίζουν αυτά τα νερά δεσπόζει μια μυστηριώδης μεταλλική φιγούρα, σημάδι κατασκευής μιας περασμένης εποχής. Ολόγυρά σας ένα μωσαϊκό εξωγήινων πλασμάτων, μια μικρή κοινωνία αντιπροσώπων από όλο το γαλαξία, να περιφέρεται άσκοπα, να συζητά σε πηγαδάκια, να αναζητά κάτι συγκεκριμένο σε κάποια γωνιά των λευκών πλακόστρωτων δρόμων. Στον ουρανό, εναέρια μεταφορικά μέσα πηγαινοέρχονται διασχίζοντας αυτή την ιδιόμορφη μεταλλική κοιλάδα, μεταφέροντας χιλιάδες κόσμου στον προορισμό τους. Πρόκειται φυσικά για το Citadel, τον μεγαλοπρεπή, γιγαντιαίο διαστημικό σταθμό που έπλασε η BioWare για να ενώσει όλους τους λαούς της επικής δημιουργίας της κάτω από την ίδια διαγαλαξιακή στέγη. Όπως περίπου και στο σενάριο του παιχνιδιού, έτσι και στην πραγματικότητα, ο Citadelως ένας φάρος μεγαλοπρέπειας και εκφραστής της φιλοδοξίας του συγκεκριμένου έργου της καναδικής ομάδας ανάπτυξης. Η BioWare προσπάθησε να συνθέσει έναν εξωγήινο μικρόκοσμο που θα αφήσει έκθαμβο τον παίκτη και να προσφέρει μια μαγευτική ιστορία επιστημονικής φαντασίας, στόχους που πέτυχε σε αρκετά μεγάλο βαθμό με το Mass Effect, με τον τίτλο να καθίσταται μια από τις μεγαλύτερες κριτικές και εμπορικές επιτυχίες της περασμένης χρονιάς.

Η ιστορία του Mass Effect συντελείται στο κοντινό μέλλον, όπου μια τυχαία ανακάλυψη εξωγήινης τεχνολογίας στην επιφάνεια του Άρη έχει επιφέρει μέσα σε μερικές δεκαετίες σαρωτικές αλλαγές, τόσο σε επιστημονικό/τεχνολογικό όσο και σε πολιτικό/πολιτισμικό επίπεδο, σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Μέχρι το 2183, όπου και διαδραματίζονται τα γεγονότα του παιχνιδιού, το είδος μας έχει καταφέρει να κάνει πράξη ταξίδια ανάμεσα σε γαλαξίες, ενώ η επικοινωνία και η συναναστροφή μεταξύ ανθρώπων και εξωγήινων θεωρείται πλέον κεκτημένο δεδομένο. Κέντρα αυτών των κοσμογονικών αλλαγών οι Protheans, μια μυστηριώδης, αρχαία εξωγήινη φυλή με ελάχιστα ιστορικά ίχνη πίσω της αλλά μια τεχνολογική κληρονομιά πάνω στην οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό η τεχνογνωσία και τεχνολογία όλων των ειδών, και το Συμβούλιο, μια ιεραρχία των ανώτερων θεωρητικά φυλών που παίρνει τις πιο σημαντικές αποφάσεις του γαλαξία συνεδριάζοντας στο Citadel.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο ενός έμπειρου και
ικανού αξιωματικού του ανθρώπινου στόλου, ο οποίος εντάσσεται μετά από μια συγκυρία γεγονότων στο τάγμα των Spectre, μιας ειδικής ομάδας στρατιωτών που υπηρετεί τους σκοπούς του Συμβουλίου.

Info-Gamelife.gr

Ότι και να πού
με η ιστορία ακούγετε πολύ ωραία. Τα γραφικά που βλέπουμε στα screenshots και στα βίντεο είναι καταπληκτικά! Φυσικά λιαν συντόμως θα δείτε και το review
του παιχνιδιού Έως τότε καλό gaming παίδες!



Just For The Record
H Bioware θέλοντας να πατάξει τη
ν πειρατεία που μαστίζει τα PC games αποφάσισε να βάλει ένα σύστημα προστασίας όπου το παιχνίδι θα ζητά authentication κάθε 10 μέρες! Φυσικά ξέσπασε πανικός στους απανταχού gamers και μετά απο πιέσεις και απειλές η εταιρία αποφάσισε πως το authentication θα πρέπει αν γίνει μόνο μια φορά μετά την εγκατάσταση και από εκεί και πέρα θα μπορούμε να παίζουμε χωρίς το DVD στο drive. Αυτή η αλλαγή και μόνο δείχνει την δύναμη των gamers ή αλλιώς των περισσότερων πειρατών gamers μιας και είναι σίγουρο πως δε θα δυσκολέψει και πολύ η ζωή των crackers πριν το σπάσουν!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails